Het college van B&W neemt dit jaar nog geen besluit over het Topsport- en Innovatiecentrum, waar ook het vernieuwde stadion onder gaat vallen. De keuze is uitgesteld tot januari. Volgens wethouder Floris Tas (Sport) is de kwestie te ingewikkeld om op korte termijn een besluit te nemen.
Er is een second opinion uitgevoerd naar de plannen van het topsportcentrum, omdat er wordt gevreesd naar de risico’s van de ca. 83 miljoen euro investering. Belangrijk is dat NEC en de toekomstige partners de lasten kunnen opbrengen. Die partners, UMC St Radboud, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Sint Maartenskliniek en Hogeschool Arnhem Nijmegen, hebben aangegeven nog steeds steun te verlenen aan het project. Ook de coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 zeggen nog steeds het topsportcentrum te steunen. Een ander punt dat nog onderzocht wordt, is dat het parkeren niet ten koste mag gaan van het groen.
Na het besluit van het college is het laatste woord aan de gemeenteraad. De eerste paal zal op zijn vroegst dan begin 2012 de grond in gaan.