Marcus Berg ontsnapt niet aan zijn schorsing naar aanleiding van de elleboogstoot die hij twee weken geleden uitdeelde aan Timothy Derijck. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden overgenomen, zo meldt het ANP. PSV heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan.
Wanneer de club dat voor vrijdagmiddag 16.00 uur doet, mag Berg zaterdag toch meedoen in de wedstrijd tegen NEC. Excelsior maakte al handig gebruik van die regel: Guyon Fernandez zou ook voor een aantal duels geschorst worden, maar omdat Hector Moreno donderdag niet bij de tuchtzaak aanwezig kon zijn, werd de zaak verschoven naar maandagavond. Hierdoor kan Fernandez zaterdag gewoon meedoen tegen Heracles Almelo.
Berg en PSV waren al in beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel en zullen zich vermoedelijk ook niet neerleggen bij de uiteindelijke strafeis. Derijck nam het eerder al voor de Zweedse spits op, door te zeggen dat hij het idee had dat het ‘een ongeluk’ was. De beelden vertelden echter een ander verhaal en de KNVB nam het schikkingsvoorstel dan ook over.
Update 16:37 uur – Berg gaat in beroep en speelt tegen NEC
Marcus Berg is zaterdag van de partij als PSV het in Eindhoven opneemt tegen NEC. De koploper van de Eredivisie heeft beroep aangetekend tegen Berg’s uitsluiting van vier duels. Omdat de KNVB het protest op z’n vroegst na het weekeinde behandelt, kan de aanvaller zaterdag gewoon spelen. Berg hoorde donderdag vier duels tegen zich eisen wegens zijn slaande beweging naar Timothy Derijck in het treffen met ADO Den Haag.
Bron: Voetbalzone.nl