NEC en Benjamin Kirsten zijn per onmiddellijke ingang uit elkaar. Dat heeft de club vanmiddag zelf bekend gemaakt. De club spreekt van een ‘vertrouwensbreuk’.

Tegenover FoxSports gaf algemeen directeur zondagavond een verklaring over de breuk met de Duitse goalie, die al enkele weken kampte met een blessure aan zijn meniscus. "Maar hij gaf aan dat het honderd procent belastbaar was. Opeens kwam afgelopen week de boodschap dat hij zich zo snel mogelijk wilde laten opereren. Wij wilden dat hij hier tot de winterstop mee zou wachten. Dat was medisch ook verantwoord, constateerde ons hoofd medische zaken."

Daar nam Kirsten geen genoegen mee, zo bleek in de periode voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Van Ingen tegen FoxSports: "Benjamin bleef erin volharden dat hij geopereerd wilde worden. Hij wilde alleen keepen als zijn contract, dat op 31 december zou afgelopen, met minstens anderhalf jaar werd verlengd. Daar moesten we uiterlijk maandag op reageren. Maar zo zijn wij niet getrouwd, dan heb je aan ons een slechte metgezel." Daarop besloot NEC het contract per direct te ontbinden.

De Duitse doelman kwam in de zomer over naar NEC om achter Joshua Smits en Hannes Halldórsson het doel te verdedigen. De doelman, zoon van de voormalige Duitse international Ulf Kirsten, verdedigde in totaal zes keer het doel van de Nijmegenaren.

Zondag maakte NEC’s vierde doelman Marco van Duin zijn debuut tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd eindigde in 2-2, nadat NEC een achterstand van 0-2 had weggewerkt.

Foto: Rob Koppers