Voor de twee oudste jeugdelftallen van de academie van NEC was het een weekend om snel te vergeten. In de Gelderse Derby gaf NEC O21 niet thuis en verloor het met 0-2 van buurman Vitesse terwijl NEC O18 hard onderuit ging op Woudestein. De leeftijdsgenoten van Excelsior zegevierde met 4-1.

Vitesse O21 de gelukkigste in tamme derby
Onder toeziend oog van zo’n 150 toeschouwers wisten beide elftallen niet zo goed wat ze met elkaar aan moesten. Misschien was het spanning, misschien was het de hitte, maar niks ging goed in de eerste helft. Geen van beide durfde maar weinig en met een logische 0-0 werd er gerust op De Eendracht. Een counter van de Arnhemse gasten was voldoende voor de voorsprong. Een kopbal van Bouke Boersma was voldoende om doelman Janse kansloos te laten. NEC wilde wel, maar het lukte niet. Tot aan het zestienmetergebied voetbalde NEC nog wel aardig, maar doelman Van Haveren van Vitssse werd nauwelijks getest. De grootste kans voor de gelijkmaker kwam via de voeten van Daan Maas. De middenvelder zag zijn schot echter uiteenbarsten op de paal.

Tien minuten voor tijd was het invaller Jim Croque die met een droge schuiver in de lange hoek Janse opnieuw kansloos liet. In de resterende speeltijd kregen de Arnhemmers het nog nauwelijks lastig, wat betekende dat scheidsrechter Van Hoof na 90 minuten het wel welletjes vond. De mannen van Nicky Hofs en Tim Cornelisse zegevierden zodoende in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Volgend weekend kunnen de mannen van Mark Otten en zijn staf zich revancheren in Limburg. Op de Kaalheide is Roda JC de tegenstander en zal NEC O21 zich willen herstellen na twee nederlagen.

Opstelling NEC O21
R. Janse; G. Gertsen, L. Netten (’75, Y. Tufi), M. Zouan, J. Clein (’43, K. Van Lindert); N. Rossen, J. Kuijpers, D. Maas, T. Niekel (’61, T. Cox); K. De Wit, S. Streng

NEC O18 verslikt zich in Excelsior O18
Na de ruime bekerwinst van vorige week op Zuidoost United, begon NEC O18 voortvarend aan het seizoen. Met de ambitie om na de winter weer terug te keren naar Divisie 2 is puntverlies funest. Echter keken de Nijmegenaren in Rotterdam al na drie minuten tegen een achterstand aan middels een doelpunt van Nitesh Changoer. Tot overmaat van ramp verdubbelde de Rotterdammers twintig minuten later de voorsprong. Jose de Almeida Reis schoot Excelsior na een klein halfuur op rozen: 3-0. Bo Geurts, vorige week nog tweemaal trefzeker, leidde NEC nog naar een beetje hoop door op slag van rust de 3-1 binnen te schieten.

Drie wissels aan Nijmeegse zijde waren echter niet genoeg om het Excelsior O18 nog lastig te maken. Na een minuut of 25 was het helemaal afgelopen met de ambities van NEC O18. Jelani Seedorf zorgde voor de eindstand: 4-1. Ook na het invallen van onder meer Tijn Vergeldt was NEC niet meer in staat om de achterstand nog te verkleinen en vertrok het met een nederlaag terug naar Gelderland. Volgend weekend staat op de eigen Eendracht de clash met Cambuur Leeuwarden op het programma. De Friezen wonnen zaterdagmiddag ruim van AFC O18.

Foto’s: LIN VI Fotografie