Jong NEC/FC Oss heeft donderdagavond met 4-1 verloren bij Jong Ajax. Al vroeg in de wedstrijd moesten de beloften met zijn tienen verder, nadat Melchior Onderstal na een handsbal in de zestien de kleedkamer vroegtijdig kon opzoeken.
Onder anderen de selectiespelers Dico Koppers, Nicolás Lodeiro, Jody Lukoki, Thulani Serero en Mounir El Hamdaoui verschenen aan de aftrap bij Jong Ajax, maar toch was het Jong NEC dat de openingstreffer maakte via Cayfano Latupeirissa. Lang zou de euforie niet duren. Melchior Onderstal maakte tien minuten later hands in de zestien en kon met rood vertrekken. Lodeiro benutte de strafschop en El Hamdaoui zorgde ervoor dat Jong Ajax met een voorsprong de rust in ging. Na rust breidden Serero en Lukoki de voorsprong uit tot een 4-1 overwinning.
Met de nederlaag blijft Jong NEC/FC Oss de rode lantaarndrager. Toch is het verschil met Jong Sparta slechts twee punten. De nummer laatst van de eindrangschikking degradeert naar de beloftencompetitie van de Eerste Divisie.