NEC heeft vrijdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard met geluk gewonnen met 1-2. Voor de Nijmegenaren waren het Rayhi en Joppen die het doel wisten te treffen.

Bij NEC ontbraken vanwege de interlandperiode twee spelers, Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson. Aan de kant van Fortuna Sittard ontbraken aanvoerder Perr Schuurs en André Vidigal. Dat betekende dat Joey Sleegers aan de Nijmeegse kant weer een basisplaats kreeg.

Al snel nadat de wedstrijd was begonnen kreeg NEC een grote kans met Rayhi, hij schoot in het zijnet. Niet veel later was het de thuisploeg met een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. In de zesde minuut wist Stokkers namens Fortuna simpel de bal in het net te leggen, nadat Dijkstra veel te makkelijk werd afgetroefd op het middenveld. Een fout van Verdonk zorgde ervoor dat Semedo oog in oog kwam met Delle, waarop de Fransman uitstekend wist te redden. Na een kwartier spelen was het Rayhi die vanuit een voorzet van Groeneveld met een volley heerlijk uithaalde en in de kruising schoot: 1-1. Na wederom een counter van Fortuna, maar dit keer mistte Askovski een op een met de goalie van NEC. Zo kwamen de Sittardenaren tot grote kansen uit diverse countermogelijkheden. Zo kwam het gevaar in de eerste helft vooral van de thuisploeg.

De tweede helft ging van start zonder wissels aan beide kanten. NEC begon scherp en wist via Groeneveld al snel een kans te creëren, dit zonder resultaat. Niet veel later was het Joppen die de kans kreeg om vanuit een moeilijke hoek uit te halen en schoot net zoals Rayhi in de kruising: 1-2. Lange tijd ging het beide kanten op. Met nog 20 minuten op de klok was het Joppen die met een te late tackle zijn tweede gele kaart pakte en dus het veld moest verlaten. Bogers greep direct in en bracht een extra verdediger in: Michael Heinloth. Hierna bleef de thuisploeg continu kansen creëren, maar een goal bleef uit. In de extra tijd was Joris Delle zoals eerder in de wedstrijd weer belangrijk met een redding op de doellijn. Zo wist de ploeg, al dan niet terecht de overwinning binnen te slepen en eindigde het duel in 1-2 voor NEC, maar was Fortuna Sittard grote delen van de wedstrijd de gevaarlijkere ploeg. NEC blijft vooralsnog op de derde plaats staan, maar het gat tussen Fortuna Sittard en NEC is verkleint naar één punt.

Volgende week vrijdag komt RKC Waalwijk op bezoek in de Goffert. Dan wordt er wederom afgetrapt om 20:00.

Scoreverloop:
6′ Finn Stokkers 1-0
16′ Mohamed Rayhi 1-1
51′ Guus Joppen 1-2

Kaarten:
’52 Wessel Dammers (geel)
’60 Mohamed Rayhi (geel)
’69 Guus Joppen (rood)
’82 Joris Delle (geel)

Opstelling NEC: Delle; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Sleegers, Breinburg; Rayhi, Braken (74′ Langil), Groeneveld (70′ Heinloth).

Opstelling Fortuna Sittard: Santos; Braun, Dammers, Essers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski (56′ Malsa) (83′ Heerings).