Na twee uiterst korte invalbeurten tegen FC Twente en FC Volendam mocht Ibrahim Cissoko eindelijk iets langer op het veld staan voor NEC in het thuisduel tegen FC Groningen. De jonge buitenspeler liet een aantal mooie acties optekenen en beloonde zijn goede invalbeurt met een belangrijke gelijkmaker. “Ik ben een straatvoetballer. Daar leer je die acties en zo komt dat in mijn spel.”

“Het voelde een beetje zoals tegen Go Ahead Eagles. Die was misschien nog iets lekkerder en specialer maar dit voelde ook heel goed”, lacht Cissoko zijn tanden bloot. “Je weet dat er nog kwartiertje te spelen was en de trainer zei dat ik mijn acties moest maken. Dan voel ik mij zoals een echte straatvoetballer op mijn best.”

Cissoko is sinds zijn debuut vorig seizoen gelijk een publiekslieveling geworden in Nijmegen. Met zijn doelpunt tegen Groningen heeft hij dat alleen maar versterkt. “Het is mooi dat mensen mijn naam scanderen en handtekeningen vragen. Ik ben natuurlijk nog jong, dus om dat nu al mee te maken is erg leuk. Vijf maanden geleden kende niemand mij in Nijmegen. Nu is dat niet meer zo. Dat is hartstikke tof en geeft aan dat er een hoop kan veranderen in korte tijd. Extra druk voel ik daardoor niet, maar ik heb wel een goede band met het publiek. Ik kom natuurlijk uit de jeugd en mijn spel is ook leuk om naar te kijken, dat helpt wel.”

Meer speeltijd

Nu mocht Cissoko het elf minuten laten zien, in tegenstelling tot de eerdere eredivisieduels waar hij veel minder minuten maakte. Verdient hij niet meer speeltijd? “Ik zou mezelf in de basis zetten, maar de elf die vandaag op het veld staan kunnen ook goed voetballen. Mijn spel brengt natuurlijk risico met zich mee. Ik moet goed weten wanneer ik de actie in moet zetten. Hierin kan ik mijzelf nog verbeteren”, weet de 19-jarige vleugelspeler. “Dit doe ik door te praten met de trainers en veel beelden te bekijken. Van mezelf maar ook van grote buitenspelers in hogere competities. Mane en Neymar zijn spelers waar ik van hou en van probeer te leren.”

“Geduld hebben is niet zo lastig. Ik moet elke dag hard blijven trainen en mezelf zo laten zien. Iedereen wil altijd meer minuten spelen, maar ik ben al blij dat ik die minuten krijg. Vandaag kreeg ik meer tijd dan de vorige wedstrijden en ik ben blij dat ik dat heb kunnen belonen. Hopelijk de volgende wedstrijd meer minuten. Ik denk niet aan een basisplek momenteel. Morgen weer een wedstrijd met de onder 21, daar heb ik zin in. Dan wil ik gewoon lekker spelen”, eindigt Cissoko.

Foto: Rob Koppers