NEC heeft zondagmiddag in een bloedeloze wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Het spel van NEC was niet om aan te zien, net als dat van Go Ahead. Ondanks het gelijkspel stijgt NEC twee plekken op de ranglijst en passeert het RKC Waalwijk en ADO Den Haag.
Al na vijf minuten kwam NEC op een 1-0 voorsprong. Jakob Jantscher mikte de corner precies op het hoofd van Michael Higdon en de Engelsman kopte zijn achtste treffer van het seizoen binnen.
Na de goal leek NEC er geen zin in te hebben om de score uit te breiden. Mede dankzij onzorgvuldig spel van NEC kregen Marnix Kolder en Erik Falkenburg beiden een grote kans, maar Kalle Johnsson verdedigde zijn goal goed. Jochem Kamphuis zorgde in het Goffertstadion voor een hoop irritatie, aangezien hij bij bijna elke overtreding de verkeerde beslissing nam. Desondanks ging NEC met de voorsprong de rust in.
Na rust leek NEC weer wakker en binnen dertig seconden had Jakob Jantscher een enorme kans op 2-0. De bal werd echter geblokt en uit de daaropvolgende corner schoot Samuel Stefanik een afvallende bal hoog over. Even later kreeg Jantscher opnieuw de kans om de score uit te breiden, maar opnieuw miste hij de goal. Hemlein leek wel te scoren, maar de Duitser schoot de bal keihard in het zijnet schoot.

Even later scoorde Deniz Turuc aan de andere kant wel. De middenvelder schoot de bal knap in de bovenhoek, langs Johnsson. Daarna had NEC heel lang geen antwoord. Dat had Anton Janssen wel. De trainer, die eerder al Hans Mulder en Samuel Stefanik had laten wisselen voor Navarone Foor en Jeffrey Leiwakabessy, bracht twintig minuten voor tijd de van een blessure herstelde Alireza Jahanbakhsh binnen de lijnen.
De Iraniër had gelijk een grote kans, maar hij schoof de bal net langs de goal van Go Ahead. De komst van de kleine aanvaller deed NEC wel goed, want ze kregen weer meer kansen. Sören Rieks kopte de bal echter net over een leeg goal, terwijl ook Vermijl het zijnet raakte.
In de laatste minuten probeerde NEC het doel nog te raken, wat een paar keer nog bijna lukte ook. Toch had NEC het niet verdiend om hier drie punten te pakken. Midweeks is er een geheel Eredivisieprogramma. NEC speelt woensdag thuis tegen NAC Breda, een wedstrijd die we op papier moeten winnen. Zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen Feyenoord.
Opstelling NEC: Kalle Johnsson; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy; Hans Mulder (60’ Navarone Foor), Soren Rieks, Samuel Stefanik (50’ Jeffrey Leiwakabessy); Christoph Hemlein, Michael Higdon, Jakob Jantscher (73’ Alireza Jahanbakhsh).
Kaarten: Kevin Conboy.
Scoreverloop:
5’ Michael Higdon 1-0
56’ Deniz Turuc 1-1