Op zaterdagavond is de loting geweest voor de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Hierbij is NEC gekoppeld aan VV Capelle. Dat gebeurde tijdens de uitzending van het ESPN-programma De Eretribune. De loting werd verricht door de spits van IJsselmeervogels, Rydell Poepon en AFC-speler Thomas Verhaar.

De wedstrijden in de eerste ronde worden afgewerkt op 26, 27 en 28 oktober. De precieze datum waarop NEC speelt is nog niet bekend. Het is voor NEC al weer twee jaar geleden dat het in actie heeft moeten komen in de eerste ronde. Vorig jaar werd door de stillegging van het amateurvoetbal, de wedstrijd van NEC tegen H.V & C.V. Quick afgelast. Ook de ronde daarna werd NEC vrijgeloot en dus was de eerste wedstrijd voor de Nijmegenaren in het bekertoernooi toen pas op 21 januari in de achtste finales tegen Fortuna Sittard.

Capelle is de laagst geplaatste club uit het deelnemersveld. De club speelt zijn wedstrijden in de hoofdklasse. Aangezien het om een amateurclub gaat, zal NEC als profclub moeten afreizen naar Capelle aan den IJssel. De precieze datum van dit onderonsje zal dus later bekend worden gemaakt, maar het is geen ongunstige loting voor de Nijmegenaren.