Thibo Baeten maakt indruk in België. De 20-jarige spits wordt door NEC voor één seizoen uitgeleend aan Beerschot. De Belgische club staat op dit moment gedeeld eerste met een wedstrijd minder en maakt dus een goede kans op promotie. Dat komt mede door Baeten, die clubtopscorer is.

In een gesprek met de clubkanalen geeft Recruitment Director Steven Vanharen te kennen dat er een grote kans is dat Baeten definitief wordt overgenomen. Er is een koopoptie bedongen in de huurdeal. “We hebben een optie tot aankoop en die moet voor 31 mei gelicht worden. Als Thibo zo blijft spelen, dan zal die zeker gelicht worden. Wij hebben daar alle controle over en wij hoeven niet meer te onderhandelen met de club. Alles staat vast”, geeft Vanharen aan.

In negentien duels scoorde Baeten tot nu toe tien keer op het tweede Belgische niveau. Hij was drie keer de aangever. In Nijmegen is het avontuur van Baeten nooit echt geslaagd. Hij kwam slechts 139 minuten in actie voor NEC en daarin wist hij slechts één keer het net te vinden. Vorig seizoen werd Baeten uitgeleend aan de beloften van Torino. De spits ligt vast tot de zomer van 2024.

Foto: Rob Koppers