Het Belgische Beerschot heeft de koopoptie in het contract van NEC-huurling Thibo Baeten gelicht. Hierdoor neemt de club de Belgische aanvaller aan het einde van het seizoen definitief over van NEC. De 20-jarige aanvaller tekent een contract tot 2026 bij De Mannekes. Tevens is er een optie voor een extra seizoen.

De in Aalst geboren linkspoot beleeft een goed seizoen op het Belgische tweede niveau. Mede door zijn elf doelpunten in twintig wedstrijden plaatste de vorig jaar gedegradeerde ploeg zich voor de promotiepoule naar de hoogste Belgische klasse. Hierin bedraagt de achterstand op koploper Molenbeek momenteel zeven punten en lijkt Baeten’s scoringsdrift dus broodnodig.

Uitleenbeurten

Een scoringsdrift die de jonge Belg in zijn tijd bij NEC niet wist te etaleren. Nadat NEC de aanvaller halverwege het seizoen 2020/2021 overnam van Jong Club Brugge wist Baeten in elf wedstrijden voor de Nijmegenaren tot slechts één doelpunt te komen. Dat was op 5 maart 2021 in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (0-7). Na het seizoen, wat later zijn enige in Nijmeegse dienst bleek, werd de aanvaller dan ook verhuurd aan Torino Primavera (Torino Onder 19). Ondanks acht doelpunten in 33 wedstrijden in Turijn werd voor Baeten ook dit seizoen elders onderdak gevonden door NEC, waardoor een leenbeurt aan Beerschot volgde. Hier vond de jonge Belg dus wel zijn draai, waardoor een driejarig contract volgde.

Foto: Orange Pictures