Na de teleurstelling voor Jasper Cillessen van het missen van het afgelopen WK, ziet zijn toekomst bij Oranje er nu een stuk rooskleuriger uit. Hij lijkt namelijk een goede kans te maken om bij de volgende wedstrijden van het Nederlands elftal ‘gewoon’ opgeroepen te worden.

Tijdens het ESPN-programma Voetbalpraat bespraken onder andere Mario Been en Marciano Vink de situatie omtrent de keepers van Oranje. Been vindt dat er, ten opzichte van het WK, drie andere keepers opgeroepen moeten worden. “Pasveer keept nooit en de andere twee (Noppert en Bijlow, red.) zijn geblesseerd. Dan lijken Cillessen en Flekken mij de meest logische opties. En ik zat te denken aan Olij, om hem eraan te laten proeven. Hij doet het uitstekend bij Sparta Rotterdam. Dat zou een optie kunnen zijn. Daar zou ik mee beginnen wat betreft de keepers.”

De toekomst van Jasper Cillessen bij het Nederlands elftal lijkt er een stuk rooskleuriger uit te zien dan een paar maanden terug.

Volgens Vink is Cillessen ‘een van onze beste keepers’. “Als je puur naar zijn prestaties kijkt, is dat toch een van de beste keepers die we hebben? Samen met Bijlow vind ik Cillessen de beste keeper. Dat hij niet mee is gegaan naar het WK had te maken met de keuzes die er waren. De reden erachter weten we niet, maar als je puur naar zijn kwaliteiten kijkt, is het niet zo lastig.”

Bondscoach Ronald Koeman zal op vrijdag 3 maart zijn voorlopige selectie bekend gaan maken. Het Nederlands elftal neemt het dan drie weken later op tegen Frankrijk in een kwalificatieduel voor het EK van 2024.

Foto: Rob Koppers en Orange Pictures