Mario Been is kritisch op de kwaliteit van de huidige NEC-selectie. Been is van mening dat het vertrek van onder meer Oussama Tannane en Souffian El Karouani onvoldoende is opgevangen door technisch directeur Carlos Aalbers. De nieuwe aankopen kunnen de oud-trainer van NEC nog niet bekoren.

Vrijdagavond was Mario Been te gast bij ESPN om zijn licht te laten schijnen over Heracles – NEC. Been, die in 2008 de Nijmegenaren voor de laatste keer Europa in loodste, zag hoe NEC voor de tweede keer dit seizoen ten onder ging. Volgens de Rotterdammer had NEC gezien het schema al meer punten moeten halen. “Als je kijkt naar de tegenstanders van NEC, hadden ze een makkelijke start kunnen hebben”, aldus Been, die niet onder de indruk is van de nieuwe spelers. “Ik vind de kwaliteiten die gekomen zijn niet zo goed als die zijn vertrokken.”

Volgens de analist laat het vertrek van drie sterkhouders zich het hardst gelden. “Ze zijn natuurlijk Oussama Tannane kwijtgeraakt, maar ook een Iván Márquez achterin. Souffian El Karouani is weg aan de zijkant. Dat zijn toch echt spelers met enorme kwaliteiten”. Drie van de nieuwe aanwinsten hebben deze enorme kwaliteiten niet, meent Been. “Wat er nu instaat, Lars Olden Larsen vanaf links, nauwelijks gezien. Koki Ogawa, hij scoort wel, maar voetbaltechnisch schiet je daar niet veel mee op. Brayann Pereira zie ik invallen, dat is ook allemaal niet geweldig. Ik moet dus constateren dat de kwaliteit die is teruggekomen niet zo goed is als van de vertrokken spelers.” Zaterdag kwam algemeen directeur Wilco van Schaik naar buiten met het nieuws dat er nog nieuwe versterkingen aankomen.

Foto: Orange Pictures