Thomas Beekman heeft zijn laatste wedstrijd voor NEC mogelijk al gespeeld. De schaduwspits is volgens De Gelderlander in gesprek met Helmond Sport om op huurbasis terug te keren in de Keuken Kampioen Divisie. Beekman kwam dit seizoen amper voor in de plannen van trainer Rogier Meijer en viel alleen in in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Hij werkte zijn wedstrijden voornamelijk af bij de O21.

Beekman, die pas 21 jaar oud is, debuteerde vorig seizoen thuis tegen Jong Ajax en was het hele seizoen de vaste wissel van Meijer. De coach liet hem slechts twee keer in de basis starten, maar bracht hem liefst dertig keer tijdens een wedstrijd binnen de lijnen. In Helmond wordt Beekman herenigd met Kevin Bukusu die ook verhuurd is door de Nijmegenaren. Ook Jellert van Landschoot, met wie Beekman geregeld trainde onder het trainerstrio, is actief in Brabant.

Beekman ziet zijn contract in Nijmegen komende zomer aflopen. Met zijn vertrek krijgt de Nijmeegse selectie wat meer ruimte om eventueel toe te slaan op de transfermarkt, maar vooral om spelers vanuit de O21 meer kansen te bieden. Mogelijk vertrekt ook Ole Romeny deze winter. De Nijmegenaren willen de spits echter niet laten gaan voordat er een vervanger is aangetrokken.