Nadat naast het betaald voetbal ook het hoogste jeugdvoetbal stillag in verband met de interlandbreak, werd er zaterdagmiddag weer volop gevoetbald in De Eendracht. Voor het O18-team en het O21-team was het een succesvolle dag; beide teams wonnen hun wedstrijden van de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Almelo. Het was buiten het voetbal ook een weerzien met enkele oude bekenden van NEC.

Beekman en Van der Sluijs scoren beide
Net als in de wedstrijd tegen PEC Zwolle O21 maakte Thomas Beekman en Joep van der Sluijs hun minuten in het hoogste jeugdteam van NEC, onder leiding van Mark Otten. Op 31 juli was FC Twente/Heracles Almelo de tegenstander. Die oefenwedstrijd eindigde doelpuntloos gelijk, maar mede aan de hand van Beekman en Van der Sluijs werd er zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen. NEC begon scherp aan de wedstrijd tegen FC Twente/Heracles Almelo, waar sinds dit seizoen Rickson van Hees actief is. De geboren Amerikaan zou terugkeren naar zijn thuisland, maar streek neer in Enschede. NEC drong vanaf minuut één al aardig aan, maar vond pas na 25 minuten het net. Op assist van Beekman scoorde Van der Sluijs de 1-0.

Thomas Beekman verdubbelde vlak na rust de voorsprong voor NEC en leek het een comfortabele tweede helft tegemoet te zien, onder toeziend oog van onder andere Iddo Roscher en Dominique Scholten. Beide heren waren de afgelopen jaren werkzaam bij NEC, maar zijn nu werkzaam bij de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heraces Almelo. FC Twente/Heracles Almelo werd echter iets te laat wakker, want het was niet bij machte het NEC echt moeilijk te maken. Pas in de blessuretijd was het trefzeker, maar deze treffer bleek echter alleen voor de statistieken gemaakt te zijn. Na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter mevr. Shukrula af voor het einde wat betekende dat NEC de eerste driepunter van het seizoen binnen heeft. Volgende week reizen de mannen van NEC af naar Den Haag waar op De Aftrap ADO O21 gastheer zal zijn.

Opstelling NEC O21
H. Dieker; B Ebbers, G. Gertsen, D. Maas, T. Cox; J. Ruizendaal (A) (’90, C. Anyasi), N. Rossen, K. De Wit (’74, R. Clarijs), J. van der Sluijs (’66, S. Hughes); G. Zwikstra, T. Beekman (’66, G. Esajas)

Invallers doen het voor NEC O18
FC Twente/Heracles Almelo O18 staat sinds deze zomer onder leiding van Jord Roos, die tot afgelopen seizoen jarenlang actief was als trainer binnen de jeugdopleiding van NEC. Hij zag zijn ploeg al een vlotte voorsprong pakken na een vlijmscherpe counter aan Enschedese zijde. Lucas Conen was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, na een klein halfuur gespeeld te hebben. Zijn vrije trap was doelman Mulder te machtig en zette de score weer gelijk.

Na rust bleef het op en neer gaan tussen beide, en leek NEC hard op weg naar een voorsprong. Na 68 minuten kreeg het echter de deksel op de neus. Een soortgelijke aanval uit waar de 0-1 kwam, zorgde voor de 1-2 voor FC Twente/Heracles Almelo. Trainer Leiwa zette Jens Kamps er bij als extra stormram wat goed uitpakte. De middenvelder zette tien minuten na de 1-2 de stand op 2-2 nadat een bal in de korte hoek onhoudbaar was voor doelman Mulder. Een andere invaller, Bo Geurts, zorgde er voor dat zijn team de drie punten in Nijmegen hield. In de slotminuut was de aanvaller verantwoordelijk voor de winnende treffer waardoor NEC O18 met een goed gevoel kan toewerken naar de derby tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse, aanstaande dinsdagavond op Papendal. Volgend weekend speelt het weer op de eigen Eendracht waar ADO Den Haag O18 te gast zal zijn.

Opstelling NEC O18
T. Janssen; M. Geneste, J. Voets, T. Kertsen (’46, I. Cissoko), T. Kirkpatrick; P. Oostermeijer, Y. Sbai (A), L. Conen (‘73, J. Kamps) Y. Toufi; S. Van Ballegooij (’46, B. Geurts) , S. Sow

ForzaNEC zal dit seizoen in samenwerking met de jeugdacademie vaker verslag gaan doen over de ontwikkelingen van het O18-team en het O21-team.

Foto’s: LIN VI Fotografie