NEC heeft vrijdag voor de derde keer op rij een uitwedstrijd verloren. FC Emmen hield de punten in eigen huis tegen een ontzettend zwak NEC: 1-0. De Nijmegenaren staan nog wel bovenaan aangezien Fortuna Sittard ook verloor en Jong Ajax maandag pas in actie komt.

Waar NEC waarschijnlijk met alle goede bedoelingen aan de wedstrijd begon en in de eerste minuten ook verzorgd voetbal liet zien, keken de bezoekers al na negen minuten tegen een achterstand aan. De Nijmegenaren hadden tot die tijd meer balbezit en zetten fel druk, maar bij de eerste de beste uitbraak van Emmen was het al raak. Alexander Bannink rondde na een goede steekpass van Anco Jansen af: 1-0.

Van het felle begin was na de openingstreffer even geen sprake meer. NEC speelde behoudender en zat niet meer kort op de defensie van Emmen. De Nijmegenaren waren duidelijk geschrokken van de goal. Emmen werd sneller gevaarlijk dan NEC en kreeg ook na de 1-0 een paar aardige kansen op meer. Aanvallend speelde NEC weinig klaar. De formatie van Lijnders kwam moeizaam door de Emmense defensie, die prima stond. Emmen leek vlak voor rust zelfs op 2-0 te komen door een kopbal na een misser van Joris Delle, maar dat doelpunt ging wegens buitenspel niet door. De 1-0 ruststand was zeker niet onterecht.

Ook na rust werd het er niet beter op voor NEC. Emmen was niet meer zo sterk als in de eerste helft, maar de Nijmegenaren lieten ook weinig zien. Lijnders zag dat het anders moest en bracht Sven Braken in voor Arnaut Groeneveld, waardoor NEC met twee spitsen speelde. Maar ook toen kregen de gasten het niet voor elkaar om dreigend te worden en fatsoenlijke kansen te creëren. De tijd begon ondertussen de dringen voor NEC, maar een treffer viel niet meer. Ook niet voor Emmen: Youri Loen miste vlak voor tijd een enorme kans op 2-0.

Voor NEC is er een iets kortere rustperiode voor de volgende wedstrijd, want Jong PSV komt donderdag al op bezoek. Dit in verband met de carnaval. De wedstrijd begint wel gewoon om 20.00 uur.

Wedstrijdverloop
9′ 1-0: Bannink.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert (87′ Jansen), Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi (80′ Schuurman), Achahbar, Groeneveld (57′ Braken).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bakker, Siekman, Veldmate, Klok; Ben Moussa (82′ Bos), Bijl, Loen, Bannink (53′ Chacon); Peters (86′ Lima), Jansen.