NEC’er Rens van Eijden maakte zaterdagavond in het duel tegen Heracles Almelo (2-1 winst) zijn opwachting in het hart van de Nijmeegse defensie, naast Bram Nuytinck. De 23-jarige mandekker analyseerde de wedstrijd op het digitale thuis van zijn werkgever.
”We kwamen heel goed voor. Dan zou je zeggen: ‘we drukken ‘m door’, maar na een minuut of twintig ging Heracles juist beter voetballen en lukte het ons niet meer om te brengen wat we daarvoor wel brachten”, zei Van Eijden. ”We kwamen onder druk te staan, kwamen vaak te laat en hadden daardoor zelf moeite om druk te zetten. Ze kwamen er een paar keer goed uit, raakten twee keer de lat en maakten net voor rust de 2-1.”
Na de theepauze nam NEC het initiatief weer over. ”In de vorige wedstrijden begonnen we de tweede helft steeds niet goed, maar nu hebben we juist de tweede helft goed op krachten gespeeld en hebben we de verhoudingen weer rechtgezet.”
Van Eijden kon door het vertrek van Ramon Zomer naar sc Heerenveen rekenen op een basisplaats. “Ik heb een paar operaties achter de rug en krijg nu weer de kans om me te bewijzen. Dan is het aan mij om die kans te pakken. Toen ik hoorde dat Ramon Zomer wegging, wist ik dat die kans zou komen. Ik heb hem een sms gestuurd met de tekst: ‘ik vind je een goede kerel, maar ik ben blij dat je weg bent”, vervolgde de talentvolle verdediger.
”Niet dat ik de concurrentie niet aandurfde, maar ik was gewoon toe aan 34 wedstrijden in een seizoen. Nu is het aan mij om dat ook echt vol te houden en te presteren zoals van mij verwacht wordt. Daarvoor ben ik gehaald, daarvoor word ik betaald en dat wil ik zelf ook gewoon het liefst.”