Na de 3-2 overwinning van NEC op Jong AZ was het tijd om de ‘man of the match’ aan het woord te laten. Bart van Rooij maakte in aanvallend opzicht een goede indruk in het duel met Jong AZ. De rechtsback, die het hele jaar al een goede indruk maakt, leverde via twee puike voorzetten prachtige assists af die NEC uiteindelijk de overwinning opleverden. “Een geweldige avond, ik ben er echt blij mee.”

Iedereen sprak de laatste tijd over het feit dat NEC zich nog moest revancheren om de play-offs te halen. Een nuchtere Van Rooij gaf toe dat ze er met deze overwinning nog niet zijn en dat het team er de volgende wedstrijd gewoon weer vol voor moet gaan. “We hebben vanavond wel als team laten zien dat we het kunnen en we hebben er vertrouwen in dat alles nog mogelijk is.”

Toch kwam NEC weer op een 0-2 achterstand. Van Rooij zei er het volgende over: “Voor mijn gevoel speelden we een prima eerste helft met grote kansen. Toch kregen we een beetje ongelukkig twee goals tegen, maar het geloof bleef. Na de 1-2 voelde ik gewoon dat het goed ging komen, en als Édgar dan de bal binnen kopt ben je dol gelukkig.”

Foto: Rob Koppers