Edgar Barreto zei al eerder dat hij graag terugkeert bij NEC. In een interview met ELF Voetbal herhaalt de 32-jarige Paraguayaan die uitspraak, al weet hij dat het zeker niet komende zomer zal gebeuren. "Ik heb nog een jaar te gaan bij Sampdoria."

"Het is inderdaad lang geleden dat ik uit Nederland vertrok, maar dat betekent niet dat ik het land achter me heb gelaten. Sterker, ik heb nog steeds een woning in Nijmegen en kom er nog regelmatig. Ik volg NEC nog steeds, op afstand. Op internet zoek ik altijd uitslagen en nieuwtjes op. Ik heb nog steeds een heel warm gevoel voor die club. Met Muslu Nalbantoglu heb ik nog altijd contact en mijn beste vriend woont ook nog steeds in Nijmegen. Ik zou graag vaker bij NEC gaan kijken, maar vanwege mijn eigen programma met Sampdoria is dat lastig."

"Ik heb daar een fantastische tijd gehad. Ik vind Nijmegen echt een leuke stad en sluit ook zeker niet uit dat ik er ooit weer zal voetballen." Voorlopig zal het zo’n vaart niet lopen. "Op dit moment heb ik nog een jaar te gaan bij Sampdoria maar zeg nooit nooit… Ik zou graag nog eens voor NEC spelen. Ik woon hier nu alweer tien jaar met de familie en ook voor hen zal het niet eenvoudig zijn om een overgang te maken. Dat spreekt dus niet in het voordeel van een terugkeer naar NEC. Maar zoals ik al zei, je weet nooit wat er kan gebeuren."

Dat Barreto NEC nog volgt, blijkt wel uit het advies dat hij heeft voor talenten als Ferdi Kadioglu. "Ik zou ze vooral meegeven om eerst in Nederland op een constant niveau te komen. Zelf had ik er ook drie jaar in de Eredivisie voor nodig om te groeien, sterker en beter te worden. Het is lekker om in de Eredivisie te spelen, daar draait het vooral om het voetbal. Hier draait het veel meer om tactiek, zijn de media veel harder en ook de fans zitten er hier heel dicht op."

Foto: Wikimedia/Commons