Édgar Barreto heeft bij NEC aangegeven zijn aflopende contract te willen verlengen. Het steekt de middenvelder dat NEC daar afwachtend op reageerde. “Ik kreeg als antwoord: ‘we gaan ernaar kijken’.”

Hij begrijpt de houding van technisch directeur Ted van Leeuwen dan ook niet. “Ik vind dat ze hadden moeten zeggen dat ze met me door willen.” Barreto doet zijn beklag na de woensdagtraining in aanloop naar Go Ahead Eagles tegenover dagblad De Gelderlander. “Ik ben een belangrijke speler voor NEC. Niet alleen voor de basis, maar ook voor het hele team. Ik praat altijd met de jonge gasten als ze me nodig hebben. Als ik kijk naar wat ik de afgelopen anderhalf jaar heb gedaan, is dat genoeg voor contractverlenging.” Er lijkt dan ook geen reden voor de club om dat niet te doen. “Ik voel me fit en heb nooit problemen gehad met de trainingen.”

Barreto promoveerde vorig jaar met NEC naar de Eredivisie. Voor zijn terugkeer stond heel Nijmegen op de banken, maar met terugwerkende kracht bleek dat aan Stadionplein 1 ook wel anders. “NEC was ook al niet enthousiast toen ik aanklopte en zei dat ik geen contract had en graag terug wilde keren. Het was niet zo van ‘Oh, dan gaan we er ook alles aan doen je terug te laten keren.’”

Lees ook: Barreto wil door bij NEC: ”Maar voor nieuw contract heb je twee partijen nodig”

Als NEC nu niet met Barreto door wil, dan stopt de Paraguayaan met voetbal. “Ik denk dat ik meer respect verdien. Als NEC niet door wil, dan stop ik ermee. Ik ben mijn carrière in Europa bij NEC begonnen en daar wil ik het ook beëindigen. Ik heb geen haast en eis niet dat ik heel snel duidelijkheid wil, maar ik had een ander antwoord verwacht dan ‘we gaan kijken’.”