Edgar Barreto heeft weliswaar zijn contract bij Sampdoria laten ontbinden, maar benadrukt dat hij nog niet wil stoppen als voetballer. De komende tijd gebruikt hij om na te denken over zijn volgende stap. Vanuit Nijmegen kreeg hij in ieder geval al een telefoontje. ‘Mijn oude club NEC heeft al gebeld’, vertelt Barreto in de Italiaanse krant Il Secolo XIX.

De 35-jarige Paraguayaan legt uit dat het coronavirus de reden is van zijn voortijdige vertrek bij Sampdoria. De verbintenis van Barreto liep nog door tot 1 juli. De club gaat de competitie nog afmaken, maar doet dat nu zonder de ervaren middenvelder. "Door het coronavirus is alles in de war geschopt. Ik wil nu rust voor mijn familie. Veel details, klein en groot, hebben me deze beslissing doen nemen. Ik vind het erg jammer dat het zo moet eindigen."

Zonder het coronavirus had Barreto zijn contract uitgediend. De middenvelder is volgens Italiaanse media ook besmet geweest met het virus. "Ik heb een paar dagen groep gehad. Mijn ogen waren zwaar. Daarna stopte het, maar mijn grootste angst was dat ik mijn familie zou aansteken. Zelfs nu wil ik geen risico nemen. Er wordt gezegd dat als je het virus eenmaal hebt gehad, dat je immuun bent. Maar die zekerheid heb je niet."

Als hij weer met Sampdoria op pad zou gaan, zou het risico weer groter worden. "Iemand in ons team dacht genezen te zijn, maar testte toen toch weer positief. Als we het seizoen hervatten, betekent dat ook dat we met het team weggaan, reizen, in een hotel slapen en mensen ontmoeten. Hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook neemt, je kan je nooit veilig voelen."

Barreto benadrukt dat hij fit is en door wil als voetballer, al heeft hij al wel plannen gemaakt voor na zijn carrière. "Ik ga niet stoppen. Ik ben bezig met een trainerscursus, maar als de kans zich voordoet, wil ik weer spelen. En als iemand denkt dat ik niet fit ben, hebben ze het fout. Ik train veel en zat altijd bij de selectie, maar de trainer maakte andere keuzes. Iedere voetballer wil spelen, maar mijn houding blijft hetzelfde. Of ik nou speel of niet."

De vraag is waar Barreto nu terechtkomt. NEC is een mogelijkheid, zo liet algemeen directeur Wilco van Schaik al weten. "Ik ben al gebeld vanuit Nijmegen", geeft Barreto toe. "We zullen zien. Mijn familie en ik hebben het prima naar onze zin in Genua. We hebben hier veel vrienden en zouden hier graag willen blijven. Misschien dat ik iets dichtbij ga zoeken. Ik wacht het af en in de tussentijd blijf ik trainen."

Foto’s: Rob Koppers