Édgar Barreto is weer terug van zijn blessure. De Paraguayaan liep voor de winterstop een kuitblessure op, waardoor hij weken aan de kant stond. De middenvelder is blij om weer op het veld staan, zo vertelt hij tegen ForzaNEC.

“Ik heb het voetballen gemist”, zo begint de routinier. “Het duurde iets langer dan verwacht, maar gelukkig ben ik weer terug. De laatste twee weken heb ik de trainingen met de groep hervat. Ik voel me goed en ben er klaar voor om morgen weer te spelen. Ik moet alleen nog geen grote risico’s nemen. Ik moet alles weer rustig opbouwen, maar dat is normaal als je terugkomt van een blessure. Dat moet iedereen.”

De kans dat Barreto kan gaan spelen is aanwezig, aangezien Rogier Meijer te maken heeft met een schorsing in de defensie. Ivan Márquez moet het duel tegen de Zwollenaren missen en dus is er achterin wellicht een plek vrij voor Barreto. “De trainer kan mij gebruiken, we missen een verdediger, maar de complimenten aan de achterhoede die er nu staat. Gelukkig hebben we ‘Souf’ ook terug bij de groep en zijn we als selectie weer helemaal compleet. We zullen met veel vertrouwen naar Zwolle gaan”, zo sluit de middenvelder hoopvol af.

Foto: Orange Pictures