Edgar Barreto scoorde vrijdag voor het eerst in veertien jaar weer voor NEC. Na een doelpunt in maart 2007 tegen Sparta was het raak op bezoek bij Helmond Sport. Het was een van de vele goals (0-7).

“Met een man meer is het een stuk makkelijker”, vertelde Barreto tegen ESPN. De routinier doelde op de vroege rode kaart voor Orhan Dzepar. “We hebben goed gespeeld. Of het nooit een wedstrijd is geweest? In principe wel, maar na de rode kaart en onze goal ging het de goede kant op voor ons.”

Barreto stond in de 5-3-2-formatie opnieuw achterin, maar schuift in dat systeem regelmatig op naar het middenveld. “In het bekertoernooi tegen VVV misten we Rens en Bukusu was niet helemaal fit. De trainer vroeg of ik achterin wilde spelen en dat deed ik. Daar heb ik geen probleem mee. Als ik moet helpen, doe ik dat. Nu blijf ik daar een beetje. Ik heb er nog nooit gespeeld, maar ik ben nooit te oud om te leren. Ook niet als je 36 bent.”

Het bevalt Barreto wel om op die plek te staan, tussen Van Eijden en Cas Odenthal in. “Het is een positie van waaruit ik vaak aan de bal kom en de vrije man kan zoeken. We proberen altijd te voetballen. Het is een goede positie voor me.”

De Paraguayaan wist nog wel in welk jaar hij voor het laatst had gescoord voor NEC. “Dat is lang geleden. In 2007 voor het laatst, ja. Dit was een mooie goal. Ik heb in mijn carrière weinig goals met mijn hoofd gemaakt. Dat dansje met El Karouani? Hij is een goede vriend, we maken vaak grapjes samen. Hij gaf een geweldige bal.”

Foto: Rob Koppers