Edgar Barreto maakte een wedstrijd met ups en downs mee vrijdagavond. De routinier scoorde voor het eerst in veertien jaar een doelpunt in de Eredivisie voor NEC en vierde dat met zijn zoon, maar de aanvoerder zag de Nijmegenaren uiteindelijk toch verliezen van SC Cambuur (2-3). “Zij schieten drie keer op doel en dat worden drie doelpunten.”

“We moeten beter worden in het aanvallen want we hebben in de eerste helft echt veel kansen gehad. Voor nu moeten we hard blijven werken en vooruit kijken”, aldus Barreto tegenover ESPN. “Wij spelen gewoon goed voetbal alleen we zullen wel moeten kijken hoe we eigenlijk weinig weggeven maar dat Cambuur er toch drie scoort.”

Barreto speelt de laatste tijd zeer verdienstelijk op het middenveld bij NEC en laat nu ook zien doelpunten te kunnen maken met zijn knappe kopbal uit een hoekschop van Lasse Schöne. “Vorig seizoen heb ik drie doelpunten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Echt een mooi doelpunt maar jammer dat het niet voor punten heeft gezorgd.”

Record

Na zijn doelpunt rende Barreto gelijk naar zijn oudste zoon Matthias, die ballenjongen was bij het duel, en sprongen ze elkaar in de armen om het doelpunt te vieren. Veertien jaar geleden tegen Sparta scoorde Barreto zijn laatste doelpunt in de Eredivisie voor NEC, een record. Nog nooit zat er zoveel tijd tussen twee doelpunten van een speler in de Nederlandse competitie. Mario Been, als analist aanwezig, was toen nog de trainer van de Nijmegenaren. Samen keken ze dat doelpunt terug. “Ja een hele mooi goal”, beaamt zijn oud trainer na de beelden van de afstandsknal nog maar eens gezien te hebben.

We moeten hard blijven werken en meer concentratie hebben in de verdediging. We geven weinig weg en toch drie goals tegen, dat is bijzonder. Maar ja, ook dat is voetbal. We moeten nu vooruit blijven kijken”, sluit Barreto af.

Foto: Rob Koppers