NEC ging zondagmiddag hard onderuit in de Gelderse Derby. Na een krachteloze eerste en spannende tweede helft zorgde Vitesse via treffers uit standaardsituaties voor de beslissing. Het werd liefst 4-1. Een uitslag die volgens aanvoerder Edgar Barreto niet zo hoog uit had hoeven vallen.

Dat Vitesse veel kwaliteit in haar selectie heeft kan Barreto niet ontkennen, maar dat is volgens de routinier geen excuus om zo voor de dag te komen als NEC deed. “In de eerste helft konden we moeilijk grip krijgen, want Vitesse zette telkens vroeg druk. Wij zochten niet de vrije man en gaven veel hoge ballen die nergens bellanden. In de tweede helft komen wij via Mikkel op voorsprong maar daarna volgde de afstraffing in de corners bij Vitesse. Vier tegengoals is echt te veel en vooral in deze situaties. We moeten verdedigend veel alerter zijn. Vitesse heeft veel lengte in het team en er spelen veel sterkte jongens”, aldus de aanvoerder tegenover ESPN.

Na de tegengoals kregen de Nijmegenaren nog een aantal kansen via Jonathan Okita. “Het is jammer dat zo’n bal van Okita er niet in gaat, want dan kan het een andere wedstrijd worden. We moeten het nu gewoon accepteren en zullen door moeten gaan en er over een week weer staan. We zullen tegen AZ met dezelfde strijdlust van de tweede helft moeten gaan spelen”, zo sluit een teleurgestelde Barreto af.

Foto: Orange Pictures