Woensdagmiddag, uitgerekend op zijn verjaardag, werd bekend dat Edgar Barreto komend seizoen weer in De Goffert aan de slag gaat. Op dit moment is de 36-jarige middenvelder nog niet in het land, maar via de clubkanalen licht hij zijn keuze om terug te keren toe. 

"Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over mijn sportieve toekomst. Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière. Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van NEC sprak me het meest aan. De trainer heeft een leidende rol voor mij in gedachten en dit past bij mij als persoon. Mijn gevoel zegt me dat ik op die manier een bijdrage kan leveren aan hetgeen de club ambieert: terugkeren naar de Eredivisie", aldus Barreto.

"Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil strijden voor het hoogst haalbare. Ik waardeer het enorm dat ik kan terugkeren bij NEC. In Nijmegen, de stad waar ik van houd en waar ik graag ben met mijn familie. Dit voelt als thuiskomen. De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. De berichten van NEC en haar supporters hebben me de afgelopen weken veel goeds gedaan en dat heeft er mede toe geleid dat ik deze keuze heb gemaakt; ik wilde terugkeren naar NEC.’’

Foto: Rob Koppers