Édgar Barreto begon zaterdagmiddag voor het eerst sinds ruim een maand weer in de basis, hij gaf na de wedstrijd aan teleurgesteld te zijn. Zijn trainer Rogier Meijer begrijpt zijn frustratie.

De laatste wedstrijd waarin de middenvelder in de basis begon was thuis tegen Helmond Sport op 5 november. Daarna viel hij nog een paar keer in. ”De trainer bepaalt. Ik wil het team altijd helpen, daarom ben ik hier naar NEC gekomen. Ik ben nu fit en moet hard werken. Dat doe ik altijd en als je niet speelt, moet je blijven werken”, reageerde Barreto na afloop tegenover Omroep Gelderland.

Trainer Rogier Meijer snapt de teleurstelling bij de ervaren speler. ”Alles wat hij zegt klopt. Hij mag ook teleurgesteld zijn. Deze groep zit heel dicht bij elkaar, zeker qua middenvelders. Ik heb vaak gekozen voor de combinatie Vet-Bruijn omdat Javier met zijn loopvermogen en duelkracht een goede toevoeging is. Dat is de afweging. Nu wilde ik een extra middenvelder omdat ik wist dat Jordy Bruijn veel ruimte zou krijgen achter de spits.”

De Paraguyaan speelde tegen FC Dordrecht 80 minuten alvorens hij werd gewisseld. ”Zijn keuzes aan de bal zijn een welkome aanvulling”, aldus Meijer. ”Eigenlijk is precies gebeurd wat ik dacht dat zou gebeuren. Hij heeft twee jaar niet gespeeld, dat moet je wel meenemen. Maar hij zal zeker nog van waarde zijn. Zoals hij zich opstelt, niets dan respect.”

”Ik heb in het begin last gehad van mijn rug. Dat kan gebeuren in dit werk. Het is ook altijd moeilijk als je lang niet hebt gespeeld. Ik wacht op mijn kansen voor meer wedstrijden en dat is op dit moment vanaf de bank. Geen probleem”, besluit Barreto.

Foto: Rob Koppers