Edgar Barreto speelde tegen VVV-Venlo en De Graafschap als centrumverdediger en maakte op die plek een goede indruk. De van origine middenvelder verving de geschorste Rens van Eijden. Trainer Rogier Meijer was lovend over de Paraguayaan. Hoe denkt Barreto er zelf over en hoe beleefde hij de terugkeer van de NEC-supporters in het stadion? ForzaNEC sprak met hem na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap (1-2).

De middenvelder, die nu dus centraal achterin speelt, begon met een analyse van het verloren duel. “We moeten wat meer risico gaan nemen aan de bal. We speelden veel op de lange bal en dat is niet slim tegen dit soort tegenstanders die veel grote en sterke spelers hebben”, begon Barreto. “Je ziet dat we in de tweede helft wat meer combinaties maken en veel buitenom spelen. Dan moeten we proberen uit de voorzetten gevaarlijker te worden. Je moet niet vergeten dat we tegen VVV ook 120 minuten hebben gespeeld. De Graafschap is een goed team, dus je moet de hele wedstrijd 100% geven, je merkte dat de pijp op het einde wel leeg was. De jongens hebben wel hun best hebben gedaan, dus we moeten de kop omhoog houden en doorwerken naar de volgende partij.”

Trainer Rogier Meijer koos dus net als tegen VVV voor Barreto om centraal achterin te spelen naast Cas Odenthal. Volgens de Paraguayaan ging dat best goed. “Het is wel een heel andere positie, maar de trainer vroeg dit aan mij en ik ben bereid om op deze plek te spelen. Ik kan ook wel op doel staan, maar dat lijkt mij geen goed idee”, grapt Barreto. De middenvelder heeft laten zien aardig uit de voeten te kunnen achterin. Hoe komt dat? Is dat de ervaring of de samenwerking met Cas Odenthal? “Cas en ik helpen elkaar allebei. We hebben een goede communicatie. De Graafschap speelde met twee spitsen, dus dan spreek je weer andere dingen af dan tegen VVV. Tja, Rens is weer terug dus die gaat daar weer spelen en dat is beste voor het team”, zegt Barreto lachend.

De Paraguayaanse routinier had ook nog een boodschap voor de NEC-fans. “Het was heel mooi jullie allemaal weer te zien. Jullie heb ons echt gesteund, dat was heel mooi. Wij gaan er echt alles aan doen jullie blij te maken en nogmaals heel erg bedankt.”

Foto: Rob Koppers