Het nieuws dat Rens van Eijden begin juli zijn kruisband had gescheurd, sloeg bij NEC in als een bom. Hoofdtrainer Rogier Meijer moet het niet alleen lange tijd doen zonder de centrale verdediger, maar moest ook op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Daar waar Jordy Bruijn vorig seizoen reserve-aanvoerder was, zal dat dit seizoen Edgar Barreto zijn.

Rogier Meijer gaf aan ForzaNEC, na de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach II, aan dat ervaren rot Edgar Barreto dit seizoen de reserve-aanvoerder zal zijn zolang Van Eijden afwezig is. Mocht Barreto niet aan een wedstrijd beginnen, zal de aanvoerdersband gegeven worden aan Lasse Schöne. Schöne en Barreto wisselden de afgelopen weken af als aanvoerder.

Jordy Bruijn was vorig seizoen de aanvoerder tijdens de wedstrijden dat Van Eijden afwezig was. Vorige week, na de wedstrijd tegen OFI Kreta, gaf de kleine middenvelder al aan dat het geen probleem zou zijn als hij geen aanvoerder meer zou zijn. “Ik vind het niet zo interessant, het is wat mij betreft ook alleen maar terecht”, zei Bruijn tegen ForzaNEC.
Barreto speelde vorig seizoen 28 wedstrijden voor NEC en was driemaal trefzeker. Na de winter werd de Paraquayaan als centrale verdediger neergezet, wat hem beter afging dan als centrale middenvelder.

Foto: Rob Koppers