Edgar Barreto heeft in het verleden al meerdere keren aangegeven graag te willen terugkeren bij NEC. Op termijn, welteverstaan. Of dat als speler zal zijn is de vraag, want de Paraguayaan wordt in juli al 34 jaar. Dan loopt zijn contract bij het Italiaanse Sampdoria ook af.

"Ik volg NEC nog altijd op de voet", zegt Barreto in een interview met ELF Voetbal. "Ik heb nog contact met spelers uit mijn tijd zoals Frank Demouge, Jeffrey Leiwakabessy en trainer Ron de Groot. Ik voel me op dit moment goed in Italië, maar dingen in het voetbal kunnen snel veranderen. Je weet nooit wat er kan gaan gebeuren. Ik sluit in ieder geval zeker niet uit dat ik ooit nog eens het shirt van NEC zal dragen."

"We zullen moeten afwachten wat er gaat gebeuren", vervolgt de middenvelder. "Mocht ik niet als speler terugkomen bij de club dan zal ik wellicht in een andere rol nog kunnen terugkeren bij de club. Op dit moment zie ik geen wedstrijden van NEC, maar ik volg ze wel altijd via de apps op mijn telefoon. Zo zag ik ook dat ze van trainer zijn gewisseld en er nu een heel jonge coach aan het roer staat. Dat maakt het interessant om te zien wat er gaat gebeuren."

Foto: Orange Pictures