Edgar Barreto ziet het wel zitten om terug te keren bij NEC. De 35-jarige middenvelder zei eerder in Italiaanse media dat NEC al had gebeld, maar het leven in Italië hem ook prima beviel. Donderdag liet hij aan De Gelderlander weten dat hij open staat voor een gesprek met de Nijmeegse club. "Laat ze maar bellen."

Denkend aan een terugkeer van Barreto denkt men al snel aan het topsalaris dat de Paraguayaan jarenlang opstreek in Italië. "Dat hoeft een akkoord met NEC niet in de weg te staan", vertelt Barreto in de krant. "Het gaat ook om andere dingen. Om een gevoel. Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad in Nijmegen. We hebben er een huis. Drie appartementen die ik verhuur. Mijn vrouw en kinderen vinden het elke keer weer leuk als we even in Nijmegen zijn."

In Zuid-Amerikaanse media wordt gespeculeerd over een terugkeer naar Paraguay, maar dat lijkt niet te gebeuren. "We zijn in 2012 voor het laatst in Paraguay geweest. Maar als ik twee dagen vrij ben, gaan we altijd even terug naar Nijmegen. Terug naar NEC. Ik wil nog zeker twee jaar voetballen. Jonge spelers op weg helpen in hun carrière. En het hoogste trainersdiploma halen. Dat kan allemaal bij NEC. Laat ze maar bellen. Ik sta open voor een gesprek."

Foto: Rob Koppers