Ole Romeny is klaar voor het nieuwe seizoen. De 18-jarige aanvaller speelde dindsdagavond tegen Kayserispor zijn tweede volledige wedstrijd in drie dagen. De voorbereiding is naar eigen zeggen pittig, maar Romeny is fitter dan ooit.

,,Ik voel me nu al 100% fit”, sprak Romeny na de wedstrijd tegen Kayserispor. ,,De voorbereiding is pittig, maar ik wist wat me te wachten stond. Ik had al verhalen gehoord van Ferdi (Kadioglu, red.). Toch kan ik de intensiteit goed hebben. Ik heb ook de hele zomer doorgetraind. Daarnaast voel ik dat ik sterker ben geworden door de trainingen in het krachthonk.”

Aan motivatie ontbreekt het niet bij de jongeling. Voetballen is wat de balvirtuoos het liefst doet. ,,Ik ben verliefd op de bal en de sport”, verklaarde Romeny oprecht. ,,Ik heb in de zomer bijna iedere dag gevoetbald. Op het pleintje in de buurt bij mijn huis of anders bij amateurvoetbalclub DVOL. Dat is zo ongeveer mijn tweede huis.”

In de wedstrijd tegen de Turkse subtopper stond Romeny tegenover enkele grootheden. Het spitsenduo bestaande uit de Ghanese Asamoah Gyan en Umut Bulut uit Turkije maakte indruk op de jonge voetballer. ,,Het is mooi dat ik in de voorbereiding tegen dit soort spelers kan spelen. Met name diegene met ervaring op een WK. Tegen Al-Gharafa stonden we tegen Wesley Sneijder, daar word je alleen maar beter van.”

Foto: Rob Koppers