NEC won zondagmiddag meer dan verdiend bij SC Heerenveen, maar na afloop overheerste de teleurstelling. Dat gold ook voor Ali Messaoud, die zelfs erg emotioneel was na direct na het eindsignaal.

"Het is eigenlijk een heel dubbel gevoel. Natuurlijk ben je blij met de overwinning, maar uiteindelijk is er dan ook de teleurstelling dat we het net niet hebben gered.", vertelt Messaoud op de clubwebsite. “Maar goed, we hadden dit niet meer in eigen handen. Het enige dat we konden doen, was een goed resultaat behalen en daarmee vertrouwen tanken. Verder waren we afhankelijk van de concurrentie. Daar probeer je op het veld ook niet teveel mee bezig te zijn, want je wil ondertussen spelen met een leeg hoofd, maar stiekem kijk je toch een keertje naar het bord. Dan zie je dat het 1-0 staat voor Sparta en dan baal je natuurlijk, maar vervolgens hoor je het uitvak helemaal losgaan en weet je precies wat er aan de hand is. Dat voelde echt als een steun in de rug, maar helaas mocht het niet meer baten.”

Na de verloren wedstrijd tegen Excelsior (0-1) drie weken terug gaf niemand meer een cent voor NEC. Nu is het de favoriet in de nacompetitie, waar het het gaat opnemen tegen FC Emmen en de winnaar van FC Volendam-NAC. “We wisten dat we goed konden voetballen, maar nu komt het er eindelijk uit. Ron de Groot en Patrick Pothuizen zijn de laatste weken heel erg bezig geweest om hun ideeën over te brengen op ons en je kunt zien dat het goed is gelukt. Ik denk dat we vorige week een hele goede wedstrijd hebben gespeeld en vandaag was het weer goed van onze kant. In de eerste helft hebben we volgens mij helemaal niets weg gegeven, in de tweede helft wel een paar mogelijkheden, maar uiteindelijk hadden we hier ook 0-5 of 0-6 kunnen winnen, hoe raar dat ook klinkt.”

Helaas wist Sparta ook drie punten te pakken, op bezoek bij de Eagles in Deventer, waardoor NEC de dans niet kon ontspringen. “Nu gaan we uiteraard met vertrouwen de nacompetitie in en dat hadden we wel even nodig na onze slechte reeks. Deze overwinningen bieden echt perspectief richting de play-offs wat dat betreft. Ik denk dat je als eredivisieploeg daar altijd favoriet in bent, maar iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich. Maar natuurlijk is het zo dat als wij die wedstrijden ingaan zoals we de laatste twee weken hebben gedaan, wij als winnaar boven moeten drijven. Over FC Emmen weet ik eigenlijk helemaal niets, alleen dat ik er vroeger wel eens tegen gespeeld heb, maar dat wordt deze week uitgebreid besproken en dan komen wij goed voorbereid aan de aftrap, neem dat maar van mij aan.”, besluit Ali Messaoud.

Foto: Rob Koppers