Eric Meijers hoopt nog altijd om ooit bij zijn NEC aan de slag te kunnen, als trainer of bijvoorbeeld in een functie rondom de stadionplannen van de club. “Generaties van mijn familie hebben hier een rol gehad. Alleen ik wacht al ruim 50 jaar”, zegt de trainer in de Jarda Podcast. Hij liet weten dichtbij een functie bij zijn droomclub te zijn geweest in het verleden: in 2014 stond JVC Cuijk een transfer in de weg.

“Mijn familie heeft echt een NEC-hart. Mijn opa, mijn vader, mijn oom en mijn broer hebben bij elkaar misschien wel meer dan 500 wedstrijden voor NEC gespeeld. Ikzelf was net niet goed genoeg voor het eerste. Ze kozen voor Carlos Aalbers, dat was mijn concurrent. We speelden toen tegen elkaar en de beste zou aangenomen worden. Ik verloor en moest naar de amateurs. Toen bedacht ik mij dat het dan als trainer moest gaan lukken.”

Bijna assistent van Brood

“Ik heb vier jaar in het profvoetbal mogen werken en ik ambieer altijd het hoogst haalbare. In de zomer van 2014 was ik bijna assistent-trainer geworden bij NEC. Dat ketste helaas op het laatste moment af door een te hoge afkoopsom van mijn toenmalige club JVC Cuijk. Achteraf vind ik dat heel jammer”, aldus Meijers. “Ik werd toen gepolst als assistent van Ruud Brood. Uiteindelijk bijzonder jammer dat dat niet tot een akkoord is gekomen, maar laten we wel wezen: met Ron de Groot heeft NEC echt een boegbeeld. Hij heeft enorm veel kijk op het spelletje en verdient een standbeeld.”

Toch zou Meijers nog altijd graag aan de slag gaan in Nijmegen. Hij woont zelf dichtbij De Goffert en sluit niet uit dat die droom ook verwezenlijkt wordt. “Als Nijmegenaar wil je zelf ook een keertje dichtbij het vuur zitten. Als je weet dat je hele familie daar gespeeld of gewerkt heeft dan hoop je dat jij daar ook een kans krijgt. Aan de andere kant weet ik hoe het werkt in de voetballerij. Je kan hier niet te lang mee bezig zijn, want het kan morgen anders zijn.”

Veel contracten van de huidige stafleden lopen deze zomer af. Misschien dus een kans voor Meijers om werkzaam te worden in De Goffert. “We gaan zien wat de toekomst brengt. Er zijn natuurlijk meer functies dan alleen bij de technische staf. Zo’n organisatie wordt steeds groter. Ze weten in ieder geval waar ik woon”, lacht hij.

Luister de Jarda Podcast met Eric Meijers hieronder.

Foto: Rob Koppers