Wojciech Golla heeft het prima naar zijn zin bij NEC, maar baalt dat hij niet in beeld komt bij het nationale elftal van Polen. Dat vertelt hij tegen het Poolse Interia. “Ik doe er alles aan om op te vallen.”

Zijn vriend Damian Dabrowski maakte in november zijn debuut voor Polen. Dat deed Golla al in 2014, maar het bleef bij die ene interland. Dabrowski en hij trekken al jaren met elkaar op. Golla besloot in 2015 de stap naar Nederland te maken, Dabrowski bleef bij Cracovia Krakau. Daar speelde de verdedigende middenvelder zich in de kijker bij bondscoach Adam Nawalka.

“Ik wens Damian veel succes, hij verdient die oproep. Maar in een ideaal scenario spelen we samen voor Polen”, zegt Golla. “Ik heb niks gehoord van de bondscoach. Ik kan het niet helpen. Ik doe er alles aan om op te vallen, maar het werkt nog niet.”

Golla laat het er niet bij zitten en is van plan om te vechten voor zijn plek bij Polen. Of dat bij NEC is, weet hij nog niet. Er zit een optie voor nog een jaar op zijn contract dat komende zomer afloopt, maar clubs uit de Bundesliga volgen de Pool.

“Ik weet niet waar ik volgend seizoen speel. Mijn contract loopt af en ik weet van de interesse uit de Bundesliga, maar meer niet. Ik voel me goed in Nederland. Ik heb bij NEC veel geleerd.”

Foto: David van Haren