Thibo Baeten heeft zijn eerste doelpunt voor NEC te pakken. De achttienjarige spits was een van de doelpuntenmakers tegen Helmond Sport (0-7). Baeten vierde zijn goal met de bal onder zijn shirt en verklaarde in de Jarda Podcast waarom hij dat deed.

Om te beginnen: Baeten wordt (voorlopig) geen vader. “Ik hoorde al dat er wat reacties op waren gekomen. Ik had dit afgesproken met Muslu, onze teammanager. Mijn eerste doelpunt zou ik aan hem en zijn vrouw opdragen, want zij zijn in blije verwachting van een tweeling. Ik vind het heel mooi voor hem. Zo’n manier van juichen is dan op zijn plaats. Muslu is een goede vriend van me.”

In korte tijd is Baeten zich al thuis gaan voelen bij NEC. “Ik ben heel goed opgevangen door de spelers en de staf. Er begint al een goede band te ontstaan. Muslu heeft veel werk geleverd om ervoor te zorgen dat ik hier gesetteld raak. Ik woon nu in Groesbeek, dat is op zo’n twaalf minuutjes van het stadion. Ik heb een rijbewijs, dat heb ik al een tijdje. Het is handig om makkelijk naar trainingen te komen.”

Beluister hieronder de hele Jarda Podcast, waar we vanaf 25:10 met Thibo Baeten praten:

Goal

Tegen Helmond mocht Baeten ongeveer een half uur invallen. De zevende goal kwam van de Belg. “De trainer gaf me wel een opdracht mee. Aanwezig zijn in het zestienmetergebied, tussen de palen en proberen te scoren. Als je als ploeg al met zo veel goals voor staat, moet je er altijd voor proberen te zorgen om er meer te maken. Het is gelukt. Als je 0-7 wint, valt er weinig te klagen. We moeten wel blijven werken en onze minpunten proberen te verbeteren. We zijn op de goede weg.”

Wat zijn de plannen van Baeten bij NEC? “Ik blijf rustig. Ik ben een jonge jongen. Ik probeer ervaring op te doen in de minuten die ik krijg.” Er zijn bij NEC genoeg ervaren spelers, onder wie Edgar Barreto. “Het is geweldig om van iemand als hem te leren. Hij heeft al een mooie carrière achter zich. Ik praat veel met de oudere spelers. Rangelo is ook tien jaar ouder dan ik en kan me veel leren van het vak van spits zijn. Zij hebben meer ervaring dan ik, ik kan veel van ze leren.”

Foto: Orange Pictures