Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Thibo Baeten. De Belgische spits tekent een contract tot medio 2026. Baeten stond eerder twee jaar onder contract bij NEC, maar werd deze zomer na een huurperiode definitief overgenomen door het Belgische Beerschot.

Baeten tekende in januari 2021 nog een contract voor 3,5 jaar in Nijmegen. Wilco van Schaik was destijds erg te spreken over de transfer. “Thibo stond al een tijdje op onze lijst en we kwamen er laatst achter dat we deze jongen ook nu al naar NEC kunnen halen. Waarom zou je dan wachten?”, vroeg hij zich hardop af. Baeten hoopte het zelf net zo goed te doen als zijn Belgische voorganger Björn Vleminckx, maar kwam niet verder dan één goal in tien KKD-wedstrijden in het rood-groen-zwart.

De linksbenige spits werd verhuurd aan het Italiaanse Torino en Beerschot uit België. In de huurdeal met Beerschot zat ook een koopoptie. De Belgische club besloot enkele maanden terug al om deze optie te lichten, want Baeten scoorde dit seizoen in twintig competitiewedstrijden elf doelpunten. Uiteindelijk is de spits officieel zes dagen speler geweest van Beerschot, want nu heeft hij zich verbonden aan Go Ahead Eagles.

Transfersom

Volgens de Gazet van Antwerpen betaalt de club uit Deventer vier ton voor de 21-jarige spits. Dit bedrag zou door bonussen nog kunnen oplopen tot vijf ton. De koopoptie die Beerschot bedongen had bij NEC is onbekend, maar deze zal waarschijnlijk beduidend minder zijn dan de transfersom die nu voor Baeten betaald wordt.

Foto: Rob Koppers