NEC behaalde dinsdagavond een belangrijke overwinning tegen Excelsior. Op Woudestein werd het 0-2. De play-offs voor Europees voetbal lonken voor de Nijmegenaren. Doelman Gábor Babos wilde na afloop niet te vroeg juichen. "Maar we liggen wel op schema", aldus de Hongaar tegen Eredivisie Live.

"Een plaats in de play-offs om Europees voetbal is onze doelstelling. Het is te vaak mis gegaan in de eerste seizoenshelft. We lieten te veel punten liggen tegen ploegen waar je op papier van had moeten winnen. We krijgen nog moeilijke wedstrijden genoeg, maar als we zo blijven spelen als in de laatste weken, komt het wel goed”, aldus de 37-jarige sluitpost.

In de eerste helft kreeg Excelsior een vrije trap die bijna werd binnengeschoten door middenvelder Roland Alberg. Een reflex van Babos zorgde er echter voor dat de bal naast het doel belandde. “Daar sta je voor als keeper. In de tweede helft heb ik niet veel te doen gehad en was het ook duidelijk dat je met drie punten terug naar Nijmegen zou gaan.” In de laatste zeven duels behaalde NEC liefst zeventien punten.