NEC neemt afscheid van keeperstrainer Gabor Babos. De 45-jarige Hongaar vertrekt naar NAC Breda, waar hij Jelle ten Rouwelaar opvolgt. Dat meldt BN/De Stem. Twee jaar geleden keerde Babos nog terug bij NEC nadat Wilfried Brookhuis een hersenbloeding had gekregen en daarvan herstelde. Babos was toen keeperstrainer in de jeugdopleiding van NAC.

Babos was bij NEC in het bezit van een aflopend contract dat formeel was opgezegd. Dat NAC bij hem uitkomt is logisch, aangezien hij een rijk verleden heeft bij de club uit Breda en nog altijd in de buurt woont, in Roosendaal. Bij NEC kreeg hij de kans om zich verder te ontwikkelen als keeperstrainer.

Tijdens zijn spelersloopbaan keepte Babos tussen 2000 en 2004 bij NAC. Na een jaar bij Feyenoord kwam de Hongaar bij NEC terecht, eerst een seizoen op huurbasis en daarna permanent. Tot 2013 was hij eerste keeper, met uitzondering van het jaar waarin Jasper Cillessen doorbrak. Met Babos onder de lat maakte NEC de glorietijden in 2008 mee onder Mario Been. In 2013 keerde hij terug bij NAC, waar hij zijn carrière als keeperstrainer begon.

Foto: Rob Koppers