Kort voor de winterstop liep Gabor Babos een peesblessure aan zijn vinger op. De doelman van NEC is inmiddels weer hersteld en doet weer volop mee tijdens het trainingskamp in Portugal.
"Het is nog wel wat dik in mijn hand, maar sinds we weer zijn begonnen na de vakantie heb ik nog geen training gemist", aldus Babos op de clubwebsite van NEC. "Dan lijkt het me dat ik fit ben. Het beste remedie is natuurlijk rust houden, maar daar was ik ook wel klaar mee. Ik wil gewoon mijn ding doen, dus ik ben blij dat ik weer volop mee kan draaien."
Tijdens de afwezigheid van Babos keepte Khalid Sinouh twee prima wedstrijden. "In tegenstelling tot de veldspelers, kan er altijd maar één keeper worden opgesteld. Nu kon Khalid spelen en hij heeft het echt heel goed gedaan. Maar hij is natuurlijk ook ervaren en raakt niet zo snel nerveus. Sowieso werk ik fijn samen met hem, zoals ik al mijn hele carrière met andere doelmannen doe."
Ondanks de zevende plaats heeft Babos toch kritiek op de eerste seizoenshelft. "We hebben te vaak punten laten liggen in wedstrijden tegen mindere tegenstanders, die we gewoon hadden moeten winnen. Wat me ook stoorde waren de eerste topwedstrijden, tegen Ajax, Twente en Feyenoord. Daarin kregen we veel te veel en veel te makkelijk tegengoals. Toch ben ik blij met hoe de groep het daarna op heeft gepakt. Maar het kan dus altijd nog beter."