NEC-doelman Gábor Babos vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk uit De Goffert. De Hongaar is weliswaar nog in het bezit van een doorlopend contract tot 2012, maar mag transfervrij uitkijken naar andere werkgever.

De 36-jarige Babos staat sinds 2005 op de loonlijst in Nijmegen, waar zijn positie tussen de palen gedurende vijf jaargangen niet der discussie stond. Dit seizoen verloor de sluitpost, die in het verleden uitkwam voor FC Sopron, MTK Boedapest, NAC Breda en Feyenoord, zijn basisplaats echter na een slepende rugblessure aan de 21-jarige Jasper Cillessen.
”Ik heb een gesprek gehad met technisch directeur Carlos Aalbers. NEC wil door met Jasper. Ik was niet verrast. Die jongen heeft alles in huis om een fantastische keeper te worden. Het was de bedoeling om mijn carrière bij deze club af te sluiten, maar zo gaan die dingen in het voetbal”, vertelt de goalie in gesprek met De Gelderlander.

"Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt bij NEC. Ik had nog een jaar kunnen blijven. Maar ik voel me hartstikke fit. Ik heb 485 wedstrijden in het profvoetbal achter mijn staan. Ik wil zeker de 500 halen. Dat gaat bij NEC niet meer lukken. Daarom wil ik weg. En de club werkt mee. Ik mag transfervrij vertrekken."

Babos verdedigde in zes seizoenen 168 maal het doel van NEC: een gemiddelde van 28 duels per jaargang.