Jasper Cillessen maakt de laatste weken een zeer sterke indruk onder de lat van NEC Nijmegen. De prestaties van de jonge doelman komen echter niet als een verrassing voor Gábor Babos.
Babos raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd aan zijn rug en staat nog enkele weken buitenspel. De Hongaarse routinier kijkt met een glimlach toe hoe Cillessen hem met verve vervangt, iets wat de sluitpost vooraf reeds had verwacht.
"Voor Jasper was mijn blessure een ideale kans om te laten zien dat hij een toekomst als keeper heeft. Natuurlijk wist ik al dat hij heel goed is. Hij heeft alles in zich om een fantastische keeper te worden. Jasper is fysiek sterk, hij kan goed meevoetballen, is niet zenuwachtig te krijgen en heeft uitstraling", looft Babos zijn ploeggenoot in gesprek met De Gelderlander.
Babos denkt dat de doorbraak van de 21-jarige Cillessen zeer belangrijk is met het oog op de toekomst van NEC. "Er kunnen nu twee dingen gebeuren. Of NEC weet dat het de komende vijftien jaar geen keepersprobleem heeft of hij levert de club straks de grootste transfer uit de geschiedenis op."
Bron: www.voetbalprimeur.nl