NEC verloor zondagmiddag met 4-1 van aartsrivaal Vitesse. Scheidsrechter Bossen nam een grote rol op zich door NEC drie rode kaarten te geven, tot ongeloof van doelman Gabor Babos. De Hongaarse sluitpost vond dat het na de rode kaart voor Victor Pálsson geen derby meer was.
“Tot de 42ste minuut is er niets aan de hand, we waren absoluut gelijkwaardig. Dan komt er een beslissing en daar zal deze week nog veel discussie over komen. Ik heb begrepen dat Pálsson bij de eerste gele kaart de bal speelde. Ik vind dat de twee gele kaarten veel te makkelijk gegeven worden. Daarna is het geen derby meer”, aldus Babos tegenover Eredivisie Live.
In de tweede helft maakte Vitesse al vroeg de 2-1 en leek de wedstrijd al beslist. “Binnen twee minuten krijg je de tweede tegen en dan is de wedstrijd eigenlijk al afgelopen. We probeerden er nog uit te komen en dan komen de andere twee rode kaarten. Ik vind het een beetje zwaar bestraft. Het was een van de vriendelijkste derby’s van de afgelopen jaren en toch vallen er drie rode kaarten, onbegrijpelijk.”