Gábor Babos werkte zondagavond competitiewedstrijd nummer 501 af in zijn loopbaan. De keeper van NEC hield tegen ADO Den Haag zijn doel schoon en zag de Nijmegenaren door twee doelpunten van Lasse Schöne uiteindelijk een degelijke overwinning boeken (2-0).

Babos analyseerde het duel na afloop voor de camera’s van Eredivisie Live. ”We speelden in het eerste half uur erg goed en de 2-0 voorsprong was dan ook terecht” meende de inmiddels 36-jarige doelman. ”Daarna werd het iets minder, zeker in de laatste tien minuten van de eerste helft.”

”In de tweede helft gaven we ADO ruimte om te voetballen en loerden we op de counter. We hebben een paar mogelijkheden gehad”, vervolgde Babos, die de Hagenezen na rust enkele keren gevaarlijk zag opduiken in zijn strafschopgebied. ”De aansluitingstreffer hing misschien in de lucht, maar gelukkig viel die niet. Op basis van de eerste helft vind ik dit een verdiende overwinning.”
De Hongaarse doelwachter slikte voor de vierde maal op rij geen treffer. Ook VVV-Venlo, de amateurs van Achilles’29 (beker) en Vitesse slaagden er onlangs niet in Babos te passeren.