NEC won zaterdagavond met 2-0 van FC Utrecht. Doelman Gabor Babos was erg belangrijk voor de Nijmegenaren met een paar goede reddingen. De zege is voor de Hongaar echter belangrijker dan zijn eigen spel. “Mijn eigen optreden kijk ik eigenlijk het laatste naar, ik kijk altijd naar het team en ik ben blij als het team wint. Maar ik heb vandaag een goede wedstrijd gekeept”, vertelt Babos tegenover ForzaNEC.nl.
Al vroeg kwam NEC op voorsprong door Rick ten Voorde en een kwartier later verdubbelde Melvin Platje de score. Door de sterke defensie wist NEC de voorsprong de hele wedstrijd vast te houden en tevens ‘de nul’ te houden. “Alle respect voor iedereen die vandaag heeft meegedaan, het was een heel grote teamprestatie. Met een gehavend NEC is dit heel knap. Nu heb je 22 punten, dat is gewoon fantastisch.”
Collega-keeper van Babos, Robbin Ruiter, maakte voorafgaand aan de 2-0 een blunder. De Utrechtse goalie zag niet dat er nog een NEC’er achter hem stond, die de bal veroverde en Platje in staat stelde een doelpunt te maken. “Wie in het veld staat, kan fouten maken. Als een keeper een fout maakt is het meestal een doelpunt. Het is een lullig moment, dat verder niets met keepen te maken heeft. Hij was even niet bij de les, een soort kortsluiting. Ik leef wel met hem mee, het is natuurlijk niet mooi als een keeper zo’n fout maakt.”
Volgende week zondag komt NAC Breda op bezoek in de Goffert. Het loopt niet goed bij NAC, dat onlangs Nebosja Gudelj aanstelde als nieuwe trainer. “We hebben in het verleden veel moeite gehad als we favoriet waren. Je moet geen onderscheid maken tussen ploegen. Het loopt niet lekker bij NAC, maar ook zij hebben kwaliteit. We moeten gewoon bij de les blijven en ik verwacht ook dat we gaan winnen.”
Onlangs trok NEC de Zweedse keeper Karl-Johan Johnsson aan, die in januari aan zal sluiten bij de selectie. Mogelijk wordt Johnsson op termijn de vervanger van de 38-jarige Babos. “Ik begrijp de toekomstplannen van NEC wel. Mijn contract loopt af in juni 2013. Binnenkort ga ik met de club om de tafel om de situatie voor volgend jaar te gaan bespreken. Zolang ik in dienst ben bij NEC zal ik voor deze club mijn best doen, we zullen zien."