Youri Baas is de laatste paar duels de linksbuiten van NEC. Tegen FC Twente scoorde hij zelfs en ook tegen Go Ahead Eagles speelde hij een prima partij. De Nijmegenaren leken tegen het einde nog te verliezen van de gasten uit Deventer, maar invaller Mathias Ross kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen, zag ook Baas.

“Ik denk dat je me wel mag feliciteren met een punt ja”, lacht de 20-jarige linksback/linksbuiten. “Op het eind was het best wel moeilijk. Je wil altijd zelf iets doen en invloed hebben. Als je op de bank zit kan dat niet en is dat natuurlijk lastig. Gelukkig kopt Mathias (Ross, red.) die bal binnen in de laatste minuut.”

De late tegentreffer van NEC hakte er wel even in bij Baas en de selectie. “Ja klotezooi. Dan ga je naar binnen en alles bij elkaar rapen. Het kon natuurlijk nog en we wisten dat we de laatste tijd vaker in de laatste minuten hebben gescoord. Iedereen pept elkaar op. Spelers en staf. Mooi dat dat gebeurt en dat die goal nog valt.”

“Sommige wedstrijden krijg je niet veel kansen. Die kopbal van mij of die kans voor Koki (Ogawa, red.) moeten er dan eigenlijk in. Dan ga je met een heel ander gevoel de rust in. Dan zou de tweede helft wat makkelijker spelen zijn. Al met al denk ik dat een gelijkspel wel klopt”, sluit Baas af.

Foto: Rob Koppers