Vrijdagochtend werd de huurovereenkomst tussen NEC en Youri Baas officieel bevestigd. Diezelfde dag stond de linksback al op het trainingsveld bij de Nijmegenaren. De Ajax-huurling is blij om bij NEC te zijn en gaat voor zijn kans in de Eredivisie. Ook Lars Olden Larsen is enthousiast over zijn komst naar NEC.

Baas speelde al tien duels voor het eerste van Ajax, maar wil zich nu vooral focussen op het nu in plaats van de toekomst. “Je weet niet hoe het gaat lopen, maar ik denk dat het voor mij belangrijk is om mij te laten zien in de Eredivisie en dan is dit een mooie kans. Het voelt hier gewoon prima. Hier moet ik het ook gewoon laten zien. Het is niet zo dat ik van Ajax kom en dan hier gewoon meteen ga spelen, zo werkt het niet. Ik moet mezelf laten zien op trainingen en het dan afdwingen.”

NEC was voor Baas zeker niet de enige optie. “Er hebben zich wel een aantal clubs voor mij gemeld, maar uiteindelijk ben ik blij om hier te zijn. Het is een mooie warme club en ik voelde vertrouwen hier.” Maar hoe zou Baas zichzelf als back omschrijven? “Ik ben een dynamische back die aan de binnenkant, maar ook zeker aan de buitenkant kan spelen. Ook ben ik aanvallend ingesteld en rustig aan de bal. Dat heb ik ook bij Ajax geleerd. Daarnaast sta ik verdedigend ook mijn mannetje.”

Larsen

Ook Lars Olden Larsen was enthousiast over NEC na zijn eerste training in Nijmegen. “Ik voel me goed en ben blij om hier te zijn. Het is tof om te zien hoeveel supporters er vandaag dan ook meteen zijn om te kijken. Ik kijk uit naar de komende dagen”, vertelt de Noor trots. Er wordt veel verwacht van de linskbuiten. Zijn statistieken spreken voor zich en dus was er ook voldoende interesse. “Ik wilde graag in de Eredivisie gaan spelen. Ook in de gesprekken met NEC werd mij duidelijk dat ze mij erg graag wilde hebben. Het plan om de volgende stap te zetten met de club sprak mij erg aan. Nu wil ik mijn ploeggenoten leren kennen en mooie dingen met hun bereiken.”

Die ploeggenoten sprak Larsen al een beetje. “Mees (Hoedemakers, red.) en ik verblijven in hetzelfde hotel, dus heb ik al een beetje met hem kunnen praten. Daarnaast zijn er natuurlijk met Lasse en Magnus (Schöne, Mattsson, red.) twee Deense jongens waar ik ook al een goed gesprek mee heb kunnen voeren. Met hun kan ik wat meer in mijn eigen taal praten.”

Foto’s: ForzaNEC