NEC heeft woensdagavond de oefenwedstrijd  tegen het Duitse SV Hönnepel-Niedermörmter met 2-0 gewonnen. Quincy Owusu-Abeyie en André Fomitschow scoorden beide vanuit een directe vrije trap. Het duel vond plaats op Sportpark Zuid in Groesbeek. 

De wedstrijd tegen de Duitse vijfdeklasser was van het niveau waar een Achilles’29-fan zelfs van zou schrikken. Zonder spelers als Julian von Haacke, Ferdi Kadioglu en het duo Dumic-Golla stelt het voetbal van NEC weinig voor. 

Openingstreffer
De Nijmegenaren kwamen vroeg in de wedstrijd op een 1-0 via een goed ingeschoten vrije trap van Quincy Owusu-Abeyie. NEC werd nog enkele keren gevaarlijk, maar in de eindpass en afronding ging het steeds mis. Verder dan de openingstreffer kwam de ploeg van trainer Peter Hyballa dan ook niet in de eerste helft.

Jeugdspelers
Hyballa wisselde in de rust de nodige spelers en gaf enkele jeugdspelers de kans. Niek Hoogveld, Ozgur Aktas, Michael den Heijer en Ragnar Oratmangoen kregen alle speelminuten. Vlak voor tijd wist NEC dan toch een goal te scoren vanuit wederom een vrije trap. Deze keer was het Andre Fomitschow die een vrije trap verzilverde. 

Opstelling NEC: Delle (Smits 46.), Heinloth, Dyrestam (Hoogveld 46.), Buwalda (Aktas 63.), Gmeiner (Leiwakabessy 46.), Owusu-Abeyie (Fomitschow 63.), Breinburg (Den Heijer 46.), Mauk (Oratmangoen 63.), Ofosu (Awoniyi 63.), Grot (Mayi 63.) Groeneveld (Rayhi 63.)