Door een schemawijziging van de KNVB speelt NEC komend weekend niet. De KNVB komt hiermee AZ tegemoet. Gisteren na de gewonnen wedstrijd tegen Gil Vicente (4-0) liet AZ-spits Vangelis Pavlidis aan RTL7 weten toch wel graag te willen spelen.

“Wij willen altijd spelen”, zegt de Griek. “Het is alleen niet in onze handen. Nu zijn we gefocust voor de volgende wedstrijd tegen Gil Vicente. Dat is belangrijk voor ons.” Ook FC Twente en PSV hebben dit weekend vrij. Zij deden al eerder een verzoek om dit weekend niet te hoeven spelen, terwijl AZ vrij laat was met hun verzoek.

Daar waar zijn spits dus graag had willen aantreden tegen NEC, was AZ-trainer Pascal Jansen blij met de wijziging van de KNVB. “Het is prettig dat de KNVB mee wilde werken, want ik denk dat het belangrijk is voor het Nederlandse voetbal dat we ons plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Conference League”, zegt de oefenmeester tegenover het AD voor de wedstrijd tegen Gil Vicente.

Voor NEC houdt de wijziging in dat het een weekje vrij heeft en pas 26 augustus weer in actie komt. Dan staat het thuisduel tegen FC Groningen op het programma.

Schema komende weken:
Vrij 26-8 NEC-FC Groningen 20:00
Do 1-9 AZ-NEC 20:00
Zo 4-9 SC Heerenveen-NEC 14:30

Foto: Rob Koppers