Bij AZ is het gelijke spel tegen NEC woensdagavond (2-2) niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De Alkmaarders hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd het overwicht, maar moest door twee bevliegingen van topscorer Björn Vleminckx alsnog de punten delen. Onterecht, zo vindt Johann Berg Gudmundsson. “Ik ben pissed off, wij waren veel beter dan NEC.”
“De eerste helft was ontzettend goed, maar eigenlijk vond ik ons de hele wedstrijd op hoog niveau spelen”, zo liet de IJslander na afloop weten op het digitale thuis van de Noord-Hollanders. “We waren vele malen beter dan zij. Vooral in de eerste helft hebben we een groot aantal kansen gecreëerd. De eerste de beste bal die zij op doel schoten, zat er direct in. Gelukkig herstelden we ons vrij snel, maar we hadden deze wedstrijd al bij de rust in de tas moeten hebben.”
“De 2-1 ruststand gaf ons rust”, zo vervolgde de flankaanvaller zijn wedstrijdanalyse. “We hadden echt het gevoel dat we na de onderbreking de wedstrijd volledig naar ons toe zouden trekken. Ondanks de vermoeidheid waren we nog veel beter dan NEC. Wij hadden de bal en creëerden kansen, maar uiteindelijk schiet Björn Vleminckx nagenoeg bij zijn tweede balcontact van de wedstrijd weer in het doel. Tja, dan loop je alsnog achter de feiten aan. Twee kansen tegen, twee tegengoals. Dan ben je wel een beetje ongelukkig.”

In navolging van Johann Berg Gudmundsson heeft ook Stijn Schaars zijn frustratie uitgesproken over het gelijke spel tegen NEC (2-2). De middenvelder van AZ leek woensdagavond met zijn elftal op een overwinning af te stevenen, maar Björn Vleminckx besliste anders. Een fikse domper, zo vindt ook de aanvoerder van de Alkmaarders.
“We hadden de wedstrijd onder controle. De tweede helft was iets minder, maar ze hadden weinig kansen. Wij konden diverse malen de 3-1 maken, maar ze werden niet afgemaakt. Zij krijgen één kans en dan gaan die erin, het is echt ongelooflijk”, zo sprak Schaars woensdagavond tegenover de camera’s van Eredivisie Live.
Hoewel het Schaars nog altijd bepaald niet bevalt, lijkt de spelverdeler het puntenverlies wel te kunnen relativeren. “Ik zie het nu nog niet in, maar dit is wel het mooie van sport. Bij FC Twente hadden wij geen kans en werden we helemaal weggespeeld en toen wonnen we met 1-2, maar nu zat het duidelijk tegen.”

Bron: Voetbalzone.nl